På World Mental Health Day, den 10 oktober, är Educatius stolta över att lansera 7-dagarsinitiativet Disconnect to Reconnect. Vi vill inspirera studenter, värdfamiljer och Educatius personal över hela världen att minska skärmtiden, särskilt på sociala medier, och engagera sig i verkliga aktiviteter under hela veckan, med hopp om att främja långvariga positiva effekter. Det är dags att göra en förändring på riktigt.
För oss är World Mental Health Day ett utmärkt tillfälle att lyfta fram och starta en dialog om mobilanvändning och psykisk hälsa bland ungdomar, och att stimulera till verklig förändring. I vårt Global Youth Resilience Index identifierade vi att överdriven mobilanvändning skadar motståndskraft och välbefinnande, medan måttlig användning ger högre känslomässig insikt. Sambandet mellan överdriven skärmanvändning och psykisk och fysisk ohälsa har påvisats i ett flertal internationella studier.
I Global Youth Resilience Index, undersökte Educatius över 4.000 tonåringar från nio länder på fyra kontinenter och intervjuade dem på deras modersmål. Indexet undersöker effekterna av användningen av sociala medier, fördelarna med internationell exponering, könsskillnader i motståndskraft och aktiviteters påverkan på ungdomars motståndskraft, vilket ger en nyanserad förståelse för de faktorer som stärker välbefinnandet hos dagens tonåringar.
Av de svarande ägnade 62,5% upp till 20 timmar åt sociala medier under en vanlig vecka, medan 27% uppgav att de ägnade mer än 20 timmar per vecka. I genomsnitt rapporterade kvinnorna att de tillbringade 2,1 timmar mer per vecka på sociala medier än männen.
Global Youth Resilience Index sträcker sig längre än till rapporten. Educatius samarbetar med erfaren personal, partners och yrkesverksamma inom psykisk hälsa för tonåringar för att tillhandahålla ett omfattande stödsystem för internationella elever som studerar på gymnasieprogram utomlands. Detta inkluderar interaktiva utbildningar i motståndskraft för elever, värdfamiljer, vårdnadshavare och personal, allt utformat med elevernas välbefinnande i åtanke.
Motståndskraft är förmågan att komma tillbaka efter motgångar, utmaningar eller bakslag. Det handlar om att på ett positivt sätt anpassa sig till svåra omständigheter, lära sig av erfarenheter och upprätthålla mentalt och känslomässigt välbefinnande. Motståndskraftiga individer kan navigera genom livets upp- och nedgångar med en känsla av målmedvetenhet, optimism och uthållighet.